Тази рецепта коментираха

Анонимен
ковачева
ковачева
Пълнозърнести панкейкове
Продукти:
• 250 г пълнозърнесто брашно
• 1 с. л. бакпулвер
• 1/2 ч. л сол
• 3 с. л. захар
• 250 г кисело мляко
• 2 с. л. зехтин
• 4 яйца

зехтин за пържене
Приготвяне:
• В купа се пресява брашното с бакпулвера.
• В друга купа се разбъркват яйцата, киселото мляко и зехтинът, след което се разбиват добре с вилица.
• Към млечната смес се прибавя на части брашното, като се разбърква непрекъснато до гладко и еднородно тесто.
• Тиганът се загрява добре, след което се намазва със зехтин.
• От тестото се загребва със супена лъжица, като за всеки панкейк трябват 2 с.л. от сместа.
• Пекат се до златист цвят от двете страни.
• Пълнозърнестите панкейкове се поднасят топли с мед и/или сметана.


Това е подобно.
18.03.2013 16:38