Тази рецепта коментираха

Анонимен
ема
ема
само не зная защо е записано като "турска", всички го готвим така
15.02.2016 11:11
8
9
Harro
Harro
Super!
05.09.2015 21:37
3
1
шкембелина
шкембелина
Владо ти тъп ли си какъв си ? Не знаеш ли ,че ние национална кухня нямаме ,всичко е гръцко и турско ,само сме променили някои неща малко според вкуса ни ,като шопската салата примерно. Тя е гръцка но ние сме променили само това ,че и слагаме сирене, а гърците зелени или черни маслини. Да не говорим за турката кухня ,която е тотално останала и тук имаме и малко италианска и доста френска , е сега вече се получи българска ....
03.02.2015 19:59
20
27
Маестро
Маестро
Няма какво да си кривим душата, турците имат изключително богата и изтънчена кухня. Шкембе е турска дума както и чорба както и тас, кебап, зарзават, кюфте, сърма, шиш, чеверме, кавърма, тюрлю, гювеч, имам, байълдъ, патладжан, създърма, пастърма, яхни-яхния, сач, бюрек, баклава, геврек, сомун, халва, локум, туршу-туршия, и мн. др. Така че всеки сам може да направи сметка коя кухня е дала повече на другата, Освен това който е опитвал тези ястия и в двете страни знае че в турция се приготвят 10 пъти по вкусно.
04.05.2014 10:30
44
6
Джена
Джена
Не знам някой от Вас ял ли е Турска шкембе чорба?! Това е чисто българска и няма нищо общо с това В Турция.
29.09.2013 18:31
23
15
гост
гост
еееее... все пак сме били 500 години под турско робство така, че е нормално да сме взаимствали хубавите неща от тях както и те от нас и не виждам нищо лошо в това :)малко трудно ще е да се докаже кое ястие чие е, по лесно е да се насладим на вкусотиите в нашите кухни :)
НАЗДРАВЕ!
29.09.2013 17:44
13
4
Неви
Неви
Аз слагам 2 чаши и мляко и 2 жълтъка. Бульонът не трябва да е много бистър и рядък. А запръжката я правя отделно. Смея да твърдя, че е много вкусна!
27.09.2013 08:26
2
6
Владо
Владо
Моят упрек е към хората обявили рецептата като турска. Така отстъпихме на турци и гърци на много наши традиционни ястия и напитки.
26.09.2013 20:59
21
14
1
Покажи всички подкоментари
румби
румби
И аз приготвям шкембе чорбата по този начин от 20год.,разликата е в количеството на прясното мляко(аз слагам повече).Баща ми ме научи така да го приготвям и смятам,че рецептата си е чисто българска.
26.09.2013 18:17
18
3
Донка
Донка
Само трябва да се внимава- ако шкембето е внесено от Италия- се вари за 5 минути- иначе се стопява и остават само ципи. А дали то е шкембе?????????
30.08.2013 07:51
7
мария
мария
и защо да е турско?!това си чисто българско шкембе чорба!Приготвена по този начин е перфектна!
29.08.2013 21:50
7
8
dani
dani
Масло никога не трябва да се загрява до прмяна на цвета,защото става токсично.
27.08.2013 23:41
7
1
йовчо
йовчо
И каква е разликата от българската ?
27.08.2013 18:39
5
6
моника
моника
турска ли? доста е българска
27.08.2013 18:19
2
1
Гъркова
Гъркова
МНОГО ВКУСНО!
27.08.2013 14:36