Тази рецепта коментираха

Коментари (12)

Изпрати
Penka Vasileva
Penka Vasileva
12.01.2018 12:48
Подариха ми пасатор -SAPIR ивътре имаше подходяща каничка,изпробвах половин доза,резултатът беше отличен,вкусът невероятен,а гъстотата-повече от необходимата и всичко за секунди.Благодаря за бързата и сполучлива рецепта !!!!!!!!!!!!!
2
0
Tatyana Gendova
Tatyana Gendova
10.01.2018 13:59
Аз направих всичко от рецептата на половина.....получи се чудесна майонезка !!!
1
0
Потребител#203631
нщо не се получи , стана на вода цялата смес, 400 мл. олио са твърде много за 2 яйца , тази рецепта е пълен боклук ,добавях кисело мляко и още яйца за сгъстяване , стана рядка смес като вода , много се ядосах изпотроших кухнята
2
2
Кака и Батко
Кака и Батко
28.12.2017 13:52
Тръгнал си в грешната посока потребител №203631, ако майонезата ти стане рядка добавяш олио, а не вода, нека съм по-точен, добавяш мазнина, а не вода т.е. к.млако, яйца и т.н. Не всичко е загубено, сега можеш да вземеш една част от бъркоча, който си сътворил, примерно 1/3та, добавяш олио и биеш до хомогенизиране, ако не се получи добавяш още олио и така докато докараш до нужната гъстота. Имай предвид, че получаването на майонезата много зависи от бъркалката (пасатора), който използваш - трябва да има странични елептични отвори на нивото на ножчето. Имал съм такъв случай с пасатор Филипс, нямаше ги тези отвори, а само долната част на камбанката беше вълнообразна - майонеза не се получи докато не направих въпросните отвори с ъглошлайфа. Така, че не бързай с определенията "пълен боклук", още повече когато се появяваш тук анонимен. Това, че заради 2 яйца и 400 гр. олио си изпотрошил кухнята говори за лабилна психика, но това е предмет на друга дискусия.
8
2
Рени Иванова
Рени Иванова
22.12.2017 16:13
Прочетох хвалебствените коментари и се подлъгах да пробвам. Това не е никаква майонеза. Истинската се прави само от жълтъци, това е някаква пародия.
2
1
Кака и Батко
Кака и Батко
28.12.2017 14:06
Рени, аз съм баткото и се казвам Стоян - не съм пробвал (до сега) майонеза само със жълтъци, пробвал съм обаче да заменя едното яйце със супена лъжица вода или мляко - въпрос на вкус, но на мен по-леката майонеза ми харесва повече, а и не обичам да бая на манджите. Така, че никой не те е подвеждал, сама си решила да опиташ и не ти е допаднало, ОК - въпрос на ТВОЯ вкус е, но да се изказваш, че майонезата с цели яйца е пародия е меко казано дразнещо.
Тук никой не се нуждае от оценката ти, ако имаш какво да казваш дай своята рецепта, ще пробвам, ако не ми хареса няма да те плюя, просто няма да повторя.
В кулинарията при мен важи само един закон - името на манджата се дава едва след като е готова, моят яйчен сос с олио и магданоз съм го кръстил Майонеза, ако имаш претенции за притежание на името или марката можеш да се обърнеш към съда хахаха!
Весели празници!
1
1
yuliana stoilova
yuliana stoilova
23.12.2017 21:46
Само от жълтъци ми става много тежка, въпрос на вкус според!!!
3
0
yuliana stoilova
yuliana stoilova
14.11.2017 11:52
Майонезата стана много хубава, гласуването не ми се получи но звездичките са 5 броя.
6
2
Георги Белев
Георги Белев
30.06.2017 18:34
Реших да пробвам новия пасатор слезнах до кокошките взех две яйца другото както е написано и стана готова
1
2
Plamen Panchev
Plamen Panchev
09.11.2016 18:41
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
15
7
Албена Димитрова
Ултра лесно се получи.Перфектна майонеза.
13
1
Petrova Miteva
Petrova Miteva
02.07.2016 07:48
Потопете пасатора до дъно и след това го включете на най-високата степен.
Както е описано в рецептата не става майонеза
12
8
Кака и Батко
Кака и Батко
26.02.2016 18:48
Рецептата е точно тази, без да имам претенции за точните пропорции. Искам обаче да споделя малко личен опит - години наред правя майонеза с едни и същи продукти, в един и същи съд, с един и същи китайски пасатор. Решихме да се изтънчим и си взехме Филипс - ужас, един път майонеза, пет пъти чорба. Сменихме съда, пробвахме с пропорциите, уж всичко да е на стайна температура и т.н. В крайна сметка се оказа, че проблемът е в самият пасатор, приставката с "иновативна форма" на Филипс - лека корекция на Филипса и сега майонезата е готова за 40 секунди, засичах нарочно. Ето я и рецептата - буркан "омния", вътре се слагат 4 чйца (без черупките), равна ч.л. сол, равна ч.л. лимонена киселина, бурканът седопълва с олио до извивката (мястото, на което започва да се стеснява), потапя се до дъното коригираната "иновативна" приставка за пасиране, натиска се копчето за нормални обороти, изтегля се плавно нагоре до получаване на майонезата т.е. всичкото олио да се поеме.
40 секунди и Добър апетит!
22
6
Дани77
Дани77
17.11.2016 12:52
И аз правя моята по тази рецепта и става перфектна
5
0