Тази рецепта коментираха

Анонимен
Вера
Вера
Правя тази майонеза от 30 години. Със яйца направо от хладилника. Щипка захар много подобрява вкуса. Солта не се разтваря в мазнина и затова преди да сипя олиото към яйцата и лимона ги разбивам с пасатора докато сместа побелее. Така поема по-малко олио. Правила съм я с чесън, с парченца пушена скумрия, с горчица. Ако пасатора е с цяла камбанка, просто го сложете на дъното леко под ъгъл. Бъркала съм майонезата с пасатор, с робот, с блендер, с миксер, май не съм пробвала само бормашина. Винаги става.
01.09.2018 16:07
46
6
2
Покажи всички подкоментари
Кака и Батко
Кака и Батко
Рецептата е точно тази, без да имам претенции за точните пропорции. Искам обаче да споделя малко личен опит - години наред правя майонеза с едни и същи продукти, в един и същи съд, с един и същи китайски пасатор. Решихме да се изтънчим и си взехме Филипс - ужас, един път майонеза, пет пъти чорба. Сменихме съда, пробвахме с пропорциите, уж всичко да е на стайна температура и т.н. В крайна сметка се оказа, че проблемът е в самият пасатор, приставката с "иновативна форма" на Филипс - лека корекция на Филипса и сега майонезата е готова за 40 секунди, засичах нарочно. Ето я и рецептата - буркан "омния", вътре се слагат 4 чйца (без черупките), равна ч.л. сол, равна ч.л. лимонена киселина, бурканът седопълва с олио до извивката (мястото, на което започва да се стеснява), потапя се до дъното коригираната "иновативна" приставка за пасиране, натиска се копчето за нормални обороти, изтегля се плавно нагоре до получаване на майонезата т.е. всичкото олио да се поеме.
40 секунди и Добър апетит!
26.02.2016 18:48
24
8
2
Покажи всички подкоментари
Plamen Panchev
Plamen Panchev
ЕМИ КАЗВАЙТЕ МИ ПО РАНО, ЧЕ ЯЙЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ. АЗ ЦЯЛА КОРА ЯЙЦА ПРЕЧУКАХ И МАЙОНЕЗА НЕ ВИДЯХ.
09.11.2016 18:41
19
8
1
Покажи всички подкоментари
Ели Диди
Ели Диди
Здравейте, един оът направих майонезата и стана страхотна. Днес обаче нещо не е наред и не мога да разбера къде бъркам. На петата доза, която не успях да направя искам помощ. Помагайте какво може да не е наред.
30.12.2018 20:19
19
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Дозата в рецепта ми е голяма и я направих с 1 яйце и 0,200 мл олио. Когато се получи майнезата, добавих скилидка чесън и пасирах отново. Резултата много ми хареса!
21.02.2018 19:31
17
7
Penka Vasileva
Penka Vasileva
Подариха ми пасатор -SAPIR ивътре имаше подходяща каничка,изпробвах половин доза,резултатът беше отличен,вкусът невероятен,а гъстотата-повече от необходимата и всичко за секунди.Благодаря за бързата и сполучлива рецепта !!!!!!!!!!!!!
12.01.2018 12:48
17
4
Анонимен
Анонимен
В тази рецепта за олиото е написано 3-4 ПЪТИ повече отколкото трябва.
400 милилитра олио са за минимум 6 яйца.

За да стане нормално - разбиваме яйцата със 2 супени лъжици олио и после разреждаме с олио без да спираме бъркалката до гъстота която ни устройва.

А за готварските умения на "кулинарката" - ами викам и "кулинарка" за да не и викам другояж.
18.09.2022 18:25
16
5
1
Покажи всички подкоментари
Petrova Miteva
Petrova Miteva
Потопете пасатора до дъно и след това го включете на най-високата степен.
Както е описано в рецептата не става майонеза
02.07.2016 07:48
16
10
3
Покажи всички подкоментари
Албена Димитрова
Албена Димитрова
Ултра лесно се получи.Перфектна майонеза.
25.09.2016 16:37
15
2
Рени Иванова
Рени Иванова
Прочетох хвалебствените коментари и се подлъгах да пробвам. Това не е никаква майонеза. Истинската се прави само от жълтъци, това е някаква пародия.
22.12.2017 16:13
14
10
2
Покажи всички подкоментари
Яна Чолакова
Яна Чолакова
Три думи:бързо,лесно,вкусно!!!Благодаря!Защо не мога да дам звездички....?
20.05.2018 10:24
14
5
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
С цялото яйце се прави :) Има и рецепти само с жълтък,но тази не е такава :) Много е вкусна,опитай :)
25.01.2016 14:17
13
2
СИЛВИЯ НИКОЛОВА
СИЛВИЯ НИКОЛОВА
Прекрасна е!Ако следвате стъпките ще останете приятно изненадани...
04.01.2019 18:01
13
2
Потребител#203631
Потребител#203631
нщо не се получи , стана на вода цялата смес, 400 мл. олио са твърде много за 2 яйца , тази рецепта е пълен боклук ,добавях кисело мляко и още яйца за сгъстяване , стана рядка смес като вода , много се ядосах изпотроших кухнята
24.12.2017 23:40
12
16
3
Покажи всички подкоментари
yuliana stoilova
yuliana stoilova
Майонезата стана много хубава, гласуването не ми се получи но звездичките са 5 броя.
14.11.2017 11:52
12
4