Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Благодаря най-сърдечно за съветите по подготовката на месото и самата рецепта!

От себе си само добавих лека марината с олио, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. кимион и 1 ч.ч. червено бургундско вино.

За 90 мин на 220 градуса и стана УНИКАЛНО!

НАПЪЛНО ПРАВИ СТЕ: НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ НОЖОВЕ -:)

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
05.03.2023 15:16
2
3
Ruska Krasimirova
Ruska Krasimirova
Честита нова година, жив и здрав да си за рецептата, станаха страхотни сочни пържоли от сега само така ще ги приготвям.
01.01.2021 05:13
maria
maria
Страхотна и лесна рецепта, благодаря, вкъщи много ги харесаха :)
22.02.2019 12:31
5
2
Nikolay Vetev
Nikolay Vetev
Апропо, забравих да кажа, че винаги ползвам за подправка освен черен пипер/аз лично ползвам смесен - зелен, бял, червен и черен/ и кимион и кориандър на зърна/аз готови смлени не ползвам и не признавам/ и соля със едра морска сол, защото тя не извлича сока от месото и соли колкото е нужно!
18.01.2019 21:24
6
4
Nikolay Vetev
Nikolay Vetev
Рецептата е супер с една поправка, че в текста пише 250°, а на видеото 200°, но и двете температури ми се виждат доста високи за крехко и сочно месо, като аз лично не готвя на повече от 170 градуса, а дори и на 70-90 градуса,...вярно по-дълго, но месото е невероятно?!
И имам няколко съвета и допълнения към рецептата:
1. Никога, ама абсолютно никога не допускайте допир на алуминиево фолио и храна! Използвайте за изолатор хартия за печене/между фолиото и храната/.
2. В блендер или както ви е удобно пасирайте 3-4 скилидки чесън, малко розмарин/едно клонче/, слънчогледово масло/30-50мл/, а най-добре зехтин/ и МАЛКО СОК ОТ НАР/около 1 супена лъжица/ и намажете с четка месото,......ако имате време оставете за час-два в хладилника. Резултата е невероятен.
3. Когато месото е готово го оставете 5-10 мин преди да го сервирате, за да си „почине“. По този начин то ще поеме обратно част от пуснатият от него сок и ще бъде по-крехко и сочно.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
От мен запомнете - НЯМА УНИВЕРСАЛНА РЕЦЕПТА ЗА НИЩО!!!!
ОТ ПЕЧКА ДО ПЕЧКА И ОТ МЕСО ДО МЕСО ИМА „БАЛКАН“ РАЗЛИКА, ПОРАДИ ТОВА КОНТРОЛИРАЙТЕ ПРОЦЕСА ВИНАГИ!!!
18.01.2019 21:11
34
3
Dido Popov
Dido Popov
тъпата рецепта точно по правилата я спазих: засичах с таймера на телефона на 250 градуса електическа фурна долен и горен реотан без вентилатор за да ям въглен накрая
13.12.2018 19:44
19
9
Бонка Иванова
Бонка Иванова
Аз винаги така ги правя майка ми така ме е учила
08.12.2018 07:27
4
3
Яница Николова
Яница Николова
Винаги ги мариновам и пека на 190-200*С с фолио отгоре, стават крехки и сочни.
29.05.2018 15:47
10
1
Светозар
Светозар
Час и половина, месо във фурната.... Заминали са му всички сосове и ги топлиш с хляб :) Подсуши пържолката, сложи и чер пипер, кимионче, да построи така половин един час, и преди топлинната обработка слагаш солта, защото тя вади влагата от месото и остава сухо. Нагрей тигана с малко мазнина, и ги за пържи по 30 секунди от всяка страна, не повече, после ги сложи в тавичка с малко масло и ги пъхни в загрява фурна на 200,220 градуса за не повече от 7мин.Опитай и ще забравиш за друго!.... Добър апетит!
01.02.2018 15:12
44
11
Добрин Андреев
Добрин Андреев
Това не е никаква "тайна".Пълни глупости.Има процес наречен "зреене".Когато едно месо узрее си идва на място и не му трябват никакви тайни и разни глупости,за да се получи крайният резултат.А дали врат или котлет е въпрос на вкус.Няма месо,което не може да стане!!
20.10.2016 18:15
21
27
3
Покажи всички подкоментари
Svetla Koutsili
Svetla Koutsili
От доста години над 10 съм яла такива пържоли и наистина са чудесни,но аз я знам по друг начин рецептата...в/у ал.хартия се слага пържолата в/у пържолата се нарежда едро нарязан ч.лук на око чушка и резен домат като се подяравят със сол и ригам и се слага малко кубче масло/каквото разполагате в къщи/ ..увива се пържолата с фолиото и се нарежда в тавата така до колкото поеме тавата с пържоли...сипва се чаша вода в тавата и се слага на загрята фурна/250 С'/ за 15 минути и хоп готово...меки-вкусни и още нещо :)...за мезе са баш на място...
14.10.2016 12:41
22
13
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#177305
Потребител#177305
Може би има значение и месото-домашното ще се пече по-вече
21.09.2016 09:01
9
3
1
Покажи всички подкоментари
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Час и половина на 250 градуса ??!?!??! Ти слон ли ще печеш в пещ или пържоли във фурна ?! Няма да пробвам с тези градуси , че 7 лв. на боклука не ми се хвърлят .
15.09.2016 18:06
18
8
1
Покажи всички подкоментари
Aleksander Georgiev
Aleksander Georgiev
Страшна рецепта :)))
03.09.2016 21:50
4
4
Kostadin Stoyanov
Kostadin Stoyanov
Като се осолят преди печенето, сока на месото не изтича ли в тавата?
10.04.2016 16:15
6
3
1
Покажи всички подкоментари