Тази рецепта коментираха

Анонимен
Smarayda Ruseva
Smarayda Ruseva
Искам да добавя една корекция към рецептата - маята да бъде кубче и половина, а мазнината - смес от олио, мас и масло (в никакъв случай да не е мандраджийско, защото то мирише на сирене). Когато имаме голямо количество мазнина и захар, както е в случая, необходимо е по-голямо количество мая, за да втасат добре козунаците и да се получи леко и пухкаво печиво. От посоченото количество продукти аз правя три козунака, поставям ги в продълговата кексова форма и ги пека едновременно, защото в противен случай останалият за по-късно печене козунак ще превтаса и няма да е хубав. Рецептата е много хубава, правя козунаци от години точно по нея! Препоръчвам я на всички, дори на новобранци в месенето.
17.04.2016 17:37
22
4
Люси
Люси
Това е рецептата, която използвам, но защо не мога да го направя на конци?
28.02.2016 19:07
14
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
маята е 42 гр.
28.02.2016 09:58
7
rumi
rumi
maqta kolko grama e
27.02.2016 11:39
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Понякога и така правя постепенно го вкарвам но вкусът ми се получава същия защото го меся прекалено много и го разтягам като е на фитили и удрям в плота. Гледала съм познат който е професионалист на козунаци.:)
27.02.2016 10:37
18