Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Баклава "ОСМАН ПАША". Опъват се кори с диаметър 1,5 метра, на голяма маса. От брашно и вода. Много тънки, прозрачни, с помощ на царевично нишесте, фино брашно и зехтин. Съхнат върху чисти покривки от маси, или дъски. Съхнат 5-6 часа на хладно, но да са гъвкави. Плънката разпределена на супер тънко върху цялата кора, само плънка, тя е супер ситно нарязани портокалови кори, сухи смокини, сухи кайсии, сушени, и бадеми сухи - сурови. На руло 1,5 сантиметра. Нарязват се до 5 сантиметра. Наредени в тава, от вън на вътре по дължина към центърът. Тази тава се остава да съхне на много хладно и сухо за 2-седмици. Пече се на недозагрята напълно фурна но когато загрее напълно и порозовеят се заливат с топло краве масло 100-200 грама.Докато почервенеят. Така изпечени се остават да съхнат една седмица. После се сиропират със сироп от манов мед и тръстиков сок, или кленов сироп, или само манов мед и малко вода. Яде се след 3-дни.
27.08.2023 12:36
9
2
Анонимен
Анонимен
Стахотна
18.11.2022 18:24
1
Габриела
Габриела
Класика
05.12.2016 10:38
16