Тази рецепта коментираха

Анонимен
Деси Маринова
Деси Маринова
И аз знам, че се правят на сач. Много ги обичам с добавено сирене.
13.01.2016 18:59
5
Нели
Нели
Правилното име е гьозлеме ☺
01.12.2015 15:00
8
1
дени
дени
гюзлемите се пекат на сач!!!не се пържат
06.06.2015 10:17
15
Nedqlko xlebarq
Nedqlko xlebarq
Az sum ot Daskal Atanasovo !!!
17.05.2015 03:49
3
НАДЯ
НАДЯ
много са вкусни намазани с
масълце
19.03.2014 11:55
3
Катя Енчева
Катя Енчева
Вместо пържене - по-добре се пекат на сач и после се мажат с мазнина...
27.02.2014 21:19
7
коси
коси
не знам дали е гюзлеми но в нашия край - Добруджанския правим платеки със същото тесто но точим кори - ръсим със сирене - сгъваме на плик и се пече на сач готовите платеки увити в кърпа траят доста време и си ги хапваме на закуска като възваряваме вода със сирене и масло - топваме платеката за 2 минути във врящата смес и е готова за хапване - много е вкусно - ще опитав и гюзлемите - непременно
27.02.2014 19:54
11
6
Минка Михова
Минка Михова
Гюзлемите от моя роден край изглеждат точно така, като на снимката. Точат се от тесто, замесено с вода, яйце, сол и оцет. Ръсят се само със сирене и се сгъват по описания начин. Пържат се в метален сач, който доста се различава от глинения. Представлява метален кръг с диаметър около 50 см, леко вдлъбнат по средата. Така се пържат с много малко мазнина, която е разпределена по цялата гюзлема. Стават уникално вкусни, особено ако са пържени със свинска мас. В същия съд се пържат и катми, както наричаше баба ми палачинките.
26.02.2014 21:42
9
4
Теде
Теде
И въобще не отговаря на снимката! А точно така трябва да са пекат на сач, за какво пържене тогава се пише в рецептата?!?
23.02.2014 14:43
1
Ценка
Ценка
Много вкусно!
28.01.2014 12:26
1
Илчо Петров
Илчо Петров
В Старозагорско се правят дебели гюзлеми или двойно точени. След като се разточи тънка кора се наръсва с малки парчета сирене и се слага малко разтопена мас с върха на пръстите. След това се навива разточената кора, след като се навие, се започва завиване от двата края едновременно под формата на спирала. Двата навити края се поставят един върху друг и се разточват наново до размера на сача. Пече се задължително на сач, който се намазва от време на време с мас. Ако не искате мас се ползва маргарин или масло.
29.12.2013 17:34
19
1
1
Покажи всички подкоментари
Нина
Нина
Гюзлемите се пекат на сач и са само със сирене
04.11.2013 09:01
19
1
Димитринка Узунова
Димитринка Узунова
гюзлемито се пече на сач или плоча,като плънките могат да бъдат от кашкавал,спанак,сирене,кайма и да Ви е вкусно!!!!
30.10.2013 14:28
3
светлана гецова
светлана гецова
точно това си е гюзлема...
29.09.2013 20:44
1
3
Мързеланка
Мързеланка
:) Не можах да изчета всички коментари, но неоспорим факт е, че предизвика слюноотделяне :) и събуди спомени за детството! Каквато и да е оргиналната рецепта, явно за всеки е различна, но вкусна и с повече желание и любопитство можем да опитаме и този вариант! Аз също ще се пробвам, за да споделя резултата с вас!
04.09.2013 19:14
2