Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Много моля, не публикувайте рецепти, които не сте изпробвали да сготвите сами. От тази рецепта освен ядове, друго не видях. Всичко стана на безумна каша, напоена с олио.
03.07.2022 15:04
Грета
Грета
Здравейте мили хора!
Не се косете, защото иначе манджите ви никога няма да се получат. И най-неопитната домакиня може и трябва да импровизира и не трябва да разчита на това, че ястието ще се получи, ако го направи точно както е описано в рецептата. Освен това и факторите като вид и качество на продуктите, с които разполагаме, фурна, котлон, съд и т.н. винаги играят голяма роля. А и да не се получи от първия път, голяма работа, всеки опит е от полза. Лично аз поддържам тезата, че хубавите неща винаги никога не стават от 1. път :-)
Предоставям ви моя вариант на кюфтенцата, които направих тази вечер и които станаха много по-вкусни отколкото очаквах.
Поварете обелените патладжани за не повече от 10-12 мин. за да не станат на каша. След това ги нарежете на много ситни парченца. Тиквичките обелете и настържете на едрото ренде. Към сместа прибавете само 1 яйце, но вместо брашно, сложете поне 5-6 пълни супени лъжици с галета. Прибавете също 2 скилидки пресован чесън, копър и магданоз.
Сместа става доста мека въпреки всичко. Ако не успеете да оформите кюфтенцата и сместа ви лепне по ръцете, просто прибавете още малко галета. Накрая оваляйте само в галета, иначе рискувате кюфтенцата да се разложат в белтъка. Ако не се получава с ръка, помогнете си с метална намокрена лъжица. Пържете в силно загрято растително масло. Когато станат готови, ги поставете вържу парченце от кухненско руло, за да се отцедят от мазнината - тиквичките и патладжаните винаги поемат доста от нея. И на финала гарнирайте със сос от кисело мляко и пресен копър, много е вкусно!
13.07.2015 22:16
4
Минка
Минка
Обидно ми е да чета как се нагрубявате. Ясно е, че рецептата не е точна, а по въпроса за кълцането на тиквичките си е тест за интелигентност.
14.06.2012 16:21
2
Ани
Ани
Написано е, тиквичките са сурови. Как от сурови нищо да не става? Тиквените кюфтета се правят от сурови тиквички. Патладжаните сигурно по-бавно се поддават на термична обработка. Ще пробвам рецептата, много ми харесва! Тиквичките се настъргват и посоляват, оставят се да се изцедят добре. Патладжаните също трябва да се изцедят, за да падне горчилката.
12.06.2012 20:12
2
1
тин
тин
Направих кюфтетата. Тиквичките също леко сварих, защото със сурови нищо не става. Самата смес стана водна и за това прибавих галета - 5 супени лъжици.
За това, много Ви моля, пишете изпробвани рецепти.
05.09.2011 20:01
мария
мария
Всички сте много зле, срамота колко сте прости.
05.09.2011 02:02
гериториа
гериториа
Ами то, ако е трябвало да се варят, щяха да напишат сварете тиквичките и патладжана, мисля аз.
22.08.2011 18:21
1
Тин
Тин
Рецептите пишете както трябва.
Как кълцаме тиквичките ? Леко сварени или сурови ?
22.08.2011 17:18
Гериториа
Гериториа
Ми, то си пише накълцайте ги с почистените тиквички, значи и тиквичките кълцайте. То тука за начинаещи готвачи ли е ? Чак пък толкова, май искате да дойдат да ви сготвят ?
22.08.2011 16:56
1
тин
тин
Патладжаните леко сварени, а тиквичките - леко сварени или сурови ? А, че са нарязани на ситно, това ми е ясно.
22.08.2011 15:21
Дебелата Берта
Дебелата Берта
Скълцайте патладжаните много ситно заедно с почистените тиквички - пише. И патладжаните, и тиквичките се скълцват ситно. Наистина ли не разбирате ?
22.08.2011 13:45
тин
тин
Тиквичките почистени и после, обяснете!
Обелени, настъргани, сурови - как се слагат ?
Обяснете.
21.08.2011 19:13