Тази рецепта коментираха

Анонимен
Vesselina Marinova
Vesselina Marinova
Като дете много обичах това сладко. Преди години го приготвих по този начин. Беше първият ми опит с черен бъз. Малко се разочаровах от резултата защото имаше много семки. Тази година правих сироп от бъз и отделих една част от него за сладко. Пасирах плодовете, прецедих сока, добавих захарта в него заедно с едно пакетче гелфикс. Може да използвате и натурален пектин от сърцевина на дюля. Аз така смятам да направя следващия път. Със сигурност обаче резултатът беше доста по-сполучлив от първия ми опит. ;)
01.11.2013 01:15
4
Стефка
Стефка
Сладкото наистина ще е полезно , но не и за болни от диабет . А лимонтозуто запазва хубавия червен цвят на сиропа му .За препоръчване е да се добавят нарязани плодове , които зреят в момента , за да се заглуши специфичната миризма на бъза , която бързо омръзва особено на децата . Пропорцията се запазва независимо от добавените плодове .
20.07.2013 11:07
4
1