Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#334251
Потребител#334251
И двете симпатични кулинарки, от практиката трябва да знаете, че цяла кофичка с мляко /500 гр./ и три яйца /или недай си Боже повече/ правят консистенцията на плънката достатъчно течна за да не можете добре да навиете кората на руло след поставяне на плънката върху кората понеже кората подгизва от течността. Изхода е да се ползва по гъсто кисело мляко /масленост 3,6% или 4,5%/ и количество максимум 250-300 грама от него, също така 6 кори от пакета разрязвам наполовина и по една от тези половинки поставям върху всяка от останалите десетина цели кори и точно върху двойният участък нанасям плънката, после навивам. Става супер! Натриев хидрогенкарбонат пък въобще не е необходим! :)
27.10.2023 11:18
6
3
Анонимен
Анонимен
Пробвайте с 1 ч.л.бакпулвер вместо сода.Разликата е огромна!Содата винаги си мирише,каквото и да правим.А и променя цвета на плънката-не е много приятно за гледане...
06.02.2023 14:37
2
2
Фати Камберова
Фати Камберова
Половин кофичка слагам към сместа (500 г.). Извинявам се за допуснатата грешка. Сия Рибагина наистина баницата стана много вкусна, но когато се готви с любов всяко ястие се получава вълшебно!
11.09.2016 08:28
2
2
Албена Асенова
Албена Асенова
И на мен не мо стана ясно грамажа на киселото мляко,но аз лично слагам една кофичка.
11.09.2016 00:15
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Снимката сякаш говори "отчупи и си хапни", страхотна баница!
Не разбрах само количеството на киселото мляко, така както е написано 1/2г означава половин грам, а предполагам че всъщност е 500г или 1/2кг(половин килограм)
10.09.2016 22:12
3
1