Тази рецепта коментираха

Анонимен
Кольо Сминдуха
Кольо Сминдуха
3 дребни съвета от един майстор на рибните чорби:

1) Не кипвайте водата — поставете рибата в студена вода и пуснете огъня чак тогава, за да се извлекат добре ароматите на рибата.

2) Не си разваляйте манджите със зехтин! Тази чорба е класика, когато е само с извлечената рибна мазнина, но ако решите, добавете към края слънчогледово олио да "плува" отгоре.

3) Риба и картофи не си ходят! Това е закон в кулинарията! Не знам защо в България се слагат картофи към всякакво месо (сигурно за да засищат), но изтънчените кулинари и гастрономи ще ви "уволнят" гозбата при подобна комбинация.
18.03.2015 13:38
5