Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Всички питат къде са гъбите.
Едно време имаше един виц:
“Като си купиш бисквитки катеричка, като отвориш кутията да не би катеричката да изскача от вътре?”
??
27.08.2023 22:30
1
Анонимен
Анонимен
Гъбите явно са въображаеми в тази рецепта....
05.08.2023 18:06
1
Анонимен
Анонимен
Спагети с гъби и бекон.Къде са гъбите в рецептата само не видях.
01.03.2023 22:49
3
Галина Михайлова
Галина Михайлова
Аз добавих и малко гъби и стана много вкусно.
14.12.2021 18:50
3
Потребител#268223
Потребител#268223
Голямо философстване в коментарите, голямо чудо :) Рецептата е чудесна, независимо дали е "истинска" или "неистинска" Карбонара. Правя я за трети път, днес - с пълнозърнести спагети. Уникална вкуснотийка :)
20.08.2021 19:05
2
1
Анонимен
Анонимен
В истинската Карбонара няма лук, олио, чесън, нито пък сметана, бекон и камо ли босилек. Това може да е всякаква друга рецепта, но не и Карбонара.

За всички, които най-вероятно ще се объркат, че това е Карбонара, вмъквам и с какво всъщност се правят:

Спагети / спагетони (не върви с талиатели, равиоли или други разновидности. Всяка форма за паста се използва с различни видове сосове и рецепти)
Сирене Пекорино (не кашкавал или пармезан)
Гуанчале (свински бузи) или Панчета (не бекон или шунка)
Яйца (без никаква сметана)
Черен пипер
Сол (само за водата, в която ще се варят спагетите, защото в сиренето има достатъчно сол и ако добавите още към поднесените спагети ще станат твърде солени)

...и нищо повече.
26.07.2021 13:39
14
2
1
Покажи всички подкоментари
Nelly Petrova
Nelly Petrova
на мен много ми хареса рецептата! Много вкусно стана!
18.12.2017 11:20
9
4
Потребител#179873
Потребител#179873
спагети - 300 г
лук - 1 глава, малка - НЕ се слага,може една скалидка чесън да се и се запържи и се маха,
бекон - 150 г, нарязан на кубчета
олио - 1 с.л. или зехтин - Зависи каква мазнина ще пусне бекона
яйца - 2 жълтъка- яйцата са цели разбити с част от пармезана и не се пържат
сметана - 100 мл. течна за готвене -НЕ
пармезан - 50 г настърган
сол
черен пипер
босилек - сух, за поръсване - НЕ. върви магданоз
26.04.2017 22:29
21
9
Дани
Дани
Сигурно е вкусно, но не е карбонара. И г-н Павел, объркал сте се. Карбонара с гъби няма.
18.03.2016 07:27
30
7
Павел
Павел
това е най тъпата рецепта за паста карбонара, която съм виждал. Вие знаете ли, че се получава сос за 30 гр паста, а не за 300? А и карбонара без гъби няма.
09.03.2016 21:38
4
23
1
Покажи всички подкоментари
никнай
никнай
Оригиналната рецепта е без лук а с чесън и яйцата не се отделет, босилека е желателно да е пресен но ако нямате и сухият става, ако неможете да си позволите пармезан става и с всеки друг твърд капкавал.
Който няма тефлонов тиган може да приготви ястието в такъв какъвто има.
22.01.2016 20:26
24
8
Георги
Георги
Няма указание колко да се варят спагетите ? КО ПРАЙМ?!
11.09.2015 19:02
4
5
Покажи всички подкоментари
gyghg9ujyi
gyghg9ujyi
67tyffy7
14.07.2015 18:32
2
5
1
Покажи всички подкоментари
Радев
Радев
Перфектно се получава и :
в загрят котлон с зехтин/олио се задушава чесън и се добавят домати консерва, примерно с маслини по избор; предварително сварената паста 'ауденте' се прибавя към соса и се разбърква добре;веднага след това докато се разбъркват 'макаронките' към тях се прибавя готова смес от 2 яйца разбъркани с пармезан... бърка се постоянно
и става чудо :)
18.05.2015 20:47
6
11
1
Покажи всички подкоментари
красимир иванов
красимир иванов
Много добре се получава ама сложих към лукът и чесън
22.03.2015 20:32
9
1