Тази рецепта коментираха

Коментари (22)

Изпрати
Pressy
Pressy
11.04.2016 19:50
Любимата ми торта ! Няма друг такъв вкус , просто уникална наслада за непцето !
0
1
Петя
Петя
29.08.2017 21:56
...неБцето!
0
0
Моника
Моника
12.02.2016 00:36
Толкова е вкусна... Направо е божествена
0
0
Мариела Христова
Прекрасна торта.
0
0
виви
виви
03.01.2014 12:12
Екстра торта
0
0
Илияна Апостолова
10 гр.
1
0
нина
нина
13.04.2013 19:23
искам да попитам какво разбирате под 1 пакетче желатин? моля дайте го като грамаж
0
1
Илияна Апостолова
Относно размера на формата, аз правих в 24 см. и ми беше до ръба- може би 26 см. ще е идеална. За желатина чаках около 2 часа. Мисля, че проблема с приплъзването на блата се е получил от това, че долният крем е бил прекалено стегнат (все пак е бил 3 часа на хладно), а горния крем е бил изстинал. Когато върху вече стегната желатинова смес се изсипе топла такава, естествено повърхността се разтапя малко, двете смеси се спояват и няма да стане приплъзване(цитирам Марина от "Веселите готвачи").
Надявам се другия път да ти се получи по-добре, като си вземеш бележки от грешките :) Успех! :)
1
0
Петя
Петя
30.03.2013 22:37
И ето резултата - първо, формата ми се оказа твърде малка и третият крем (тъмния шоколад) въобще не го правих. Желатинът стегна, но бяха нужни по около 3 часа за всеки от пластовете. И отгоре, вместо кувертюр сложих под 100 гр. (защото не го измерих) от тъмния шоколад, разтопен с малко прясно мляко. Иначе е много вкусно, само дето двата пласта се пързалят, като го разрязах и сложих в чинийки :-)
0
1
Илияна Апостолова
Ами дано, просто трябва да оставиш желатина да си свърши работата :) Пиши как се е получило.
0
0
Петя
Петя
30.03.2013 12:20
Водата нямаше и 1/2 к.ч., желатина изглеждаше като гъст захарен сироп. Но ме притеснява, че сместа шоколад-мляко-сметана беше рядка. Надявам се, да се стегне достатъчно, че да става за рязане.
0
0