Тази рецепта коментираха

Анонимен
Pressy
Pressy
Любимата ми торта ! Няма друг такъв вкус , просто уникална наслада за непцето !
11.04.2016 19:50
1
1
Покажи всички подкоментари
Моника
Моника
Толкова е вкусна... Направо е божествена
12.02.2016 00:36
Мариела Христова
Мариела Христова
Прекрасна торта.
08.01.2016 21:51
виви
виви
Екстра торта
03.01.2014 12:12
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
10 гр.
13.04.2013 19:47
1
нина
нина
искам да попитам какво разбирате под 1 пакетче желатин? моля дайте го като грамаж
13.04.2013 19:23
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Относно размера на формата, аз правих в 24 см. и ми беше до ръба- може би 26 см. ще е идеална. За желатина чаках около 2 часа. Мисля, че проблема с приплъзването на блата се е получил от това, че долният крем е бил прекалено стегнат (все пак е бил 3 часа на хладно), а горния крем е бил изстинал. Когато върху вече стегната желатинова смес се изсипе топла такава, естествено повърхността се разтапя малко, двете смеси се спояват и няма да стане приплъзване(цитирам Марина от "Веселите готвачи").
Надявам се другия път да ти се получи по-добре, като си вземеш бележки от грешките :) Успех! :)
30.03.2013 23:51
1
Петя
Петя
И ето резултата - първо, формата ми се оказа твърде малка и третият крем (тъмния шоколад) въобще не го правих. Желатинът стегна, но бяха нужни по около 3 часа за всеки от пластовете. И отгоре, вместо кувертюр сложих под 100 гр. (защото не го измерих) от тъмния шоколад, разтопен с малко прясно мляко. Иначе е много вкусно, само дето двата пласта се пързалят, като го разрязах и сложих в чинийки :-)
30.03.2013 22:37
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Ами дано, просто трябва да оставиш желатина да си свърши работата :) Пиши как се е получило.
30.03.2013 14:21
Петя
Петя
Водата нямаше и 1/2 к.ч., желатина изглеждаше като гъст захарен сироп. Но ме притеснява, че сместа шоколад-мляко-сметана беше рядка. Надявам се, да се стегне достатъчно, че да става за рязане.
30.03.2013 12:20
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
По принцип желатина е течен преди да се стегне. Аз лично обработвам желатина така: изсипвам пакетчето в 1 к.ч. студена вода. След около5 мин. желатина е поел водата и е станало една маса, подобна на грис. След това слагам чашката с желатина в една по-голяма, в която съм наляла гореща вода от чешмата- все едно е водна баня. С леко бъркане желатина се разтваря и става течен. Тогава го изсипвам към съответната смес. Може и да си сложила прекалено много вода и затова да е воден желатина. Смятам, че 100 мл. вода на 10 гр. желатин е достатъчно. Другото е, че като правих тортата заместих млякото със сметана, която също стяга при охлаждане и затова ми се получи перфектна торта.
30.03.2013 12:01
Петя
Петя
Аз тепърва почнах днес да я правя - но дали защото не съм работила много с желатин, или направих грешка - първият крем (направен, изсипах желатина вътре) като го слагам в хладилника е течен, колкото самото мляко. Така ли трябва да е или трябва да е гъст, преди да започне да стяга?
30.03.2013 09:44
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Тортата е невероятна- ефектна и вкусна! За форма с диаметър 24 см. аз сложих 200гр. бисквити, 125гр. масло... общо взето х2 без лешниците, но може и тях да удвоите. Относно блатовете- по 300 и малко мл. сметана (за цялата торта- 1л.) и без мляко (става много смес за този диаметър- ако се ползва 26 см. може и да се събере), захар (бяла) само при черния шоколад. Препоръчвам я- ще изненадате приятно гостите си, а и себе си! :)))
07.01.2013 12:47
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Течна сладкарска сметана
02.01.2013 23:58
Стела
Стела
Както други са питали вече от долу, за какъв вид сметана става въпрос? Мерси предварително
02.01.2013 15:10