Тази рецепта коментираха

Анонимен
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Относно размера на формата, аз правих в 24 см. и ми беше до ръба- може би 26 см. ще е идеална. За желатина чаках около 2 часа. Мисля, че проблема с приплъзването на блата се е получил от това, че долният крем е бил прекалено стегнат (все пак е бил 3 часа на хладно), а горния крем е бил изстинал. Когато върху вече стегната желатинова смес се изсипе топла такава, естествено повърхността се разтапя малко, двете смеси се спояват и няма да стане приплъзване(цитирам Марина от "Веселите готвачи").
Надявам се другия път да ти се получи по-добре, като си вземеш бележки от грешките :) Успех! :)
30.03.2013 23:51
1
Нели-Варна
Нели-Варна
Тортата е перфектна!!!
Много лесна за направа.
Невероятно вкусна.
Правила съм я три пъти за последните два месеца,в понеделник имам повод да почерпя и ще изненадам приятелките си с нея.
Благодаря за оригиналната рецепта!
01.06.2012 22:24
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
10 гр.
13.04.2013 19:47
1
Стела
Стела
Както други са питали вече от долу, за какъв вид сметана става въпрос? Мерси предварително
02.01.2013 15:10
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Блата е само един и е най-долу. Следват 3-те крема един върху друг след стягане на предходния, естествено.
02.01.2013 01:47
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Течна сладкарска сметана
02.01.2013 23:58
Stefi
Stefi
Прекрасна идея, но не разбрах блата само един ли е или се слага преди всеки крем?
01.01.2013 23:06
Ивелина
Ивелина
Рецептата е уникална
31.12.2012 20:46
Мъник
Мъник
Здравейте искам да попитам сметаната каква трябва да бъде, защото в рецептата не пише.
23.02.2012 09:12
Росини
Росини
течна
23.02.2012 11:42
Петя
Петя
И ето резултата - първо, формата ми се оказа твърде малка и третият крем (тъмния шоколад) въобще не го правих. Желатинът стегна, но бяха нужни по около 3 часа за всеки от пластовете. И отгоре, вместо кувертюр сложих под 100 гр. (защото не го измерих) от тъмния шоколад, разтопен с малко прясно мляко. Иначе е много вкусно, само дето двата пласта се пързалят, като го разрязах и сложих в чинийки :-)
30.03.2013 22:37
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Ами дано, просто трябва да оставиш желатина да си свърши работата :) Пиши как се е получило.
30.03.2013 14:21
Петя
Петя
Водата нямаше и 1/2 к.ч., желатина изглеждаше като гъст захарен сироп. Но ме притеснява, че сместа шоколад-мляко-сметана беше рядка. Надявам се, да се стегне достатъчно, че да става за рязане.
30.03.2013 12:20
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Искам да попитам за какъв размер тава са тези продукти?
26.11.2012 00:33
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
По принцип желатина е течен преди да се стегне. Аз лично обработвам желатина така: изсипвам пакетчето в 1 к.ч. студена вода. След около5 мин. желатина е поел водата и е станало една маса, подобна на грис. След това слагам чашката с желатина в една по-голяма, в която съм наляла гореща вода от чешмата- все едно е водна баня. С леко бъркане желатина се разтваря и става течен. Тогава го изсипвам към съответната смес. Може и да си сложила прекалено много вода и затова да е воден желатина. Смятам, че 100 мл. вода на 10 гр. желатин е достатъчно. Другото е, че като правих тортата заместих млякото със сметана, която също стяга при охлаждане и затова ми се получи перфектна торта.
30.03.2013 12:01