Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Едно уточнение: коричката хляб (по-добре е да е хапка от средата) не се слага в олиото, за да запази неговите качества, а за да се разбере дали то е достатъчно "угасено" - когато коричката (хапката) добие златист цвят, олиото се отстранява от огъня и се оставя да изстине. Самата саламура аз правя от вода и морска сол. Водата е достатъчно наситена със сол, когато поставеното в нея сурово яйце се вдигне на повърхността ѝ, като видимата част на черупката му е с големина колкото монета от 5 ст. Рибата държа в саламурата 12 ч., след което я поставям в оцет за 6 часа. За подправките - вместо розмарин поставям копър и задължително зрънца черен пипер и дафинов лист. По същия начин мариновам и сафрид. Рибата е готова за консумация веднага.
28.09.2022 20:30
4