Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Колко градуса е умерена фурна и колко време е до готовност?
11.12.2022 22:32
Потребител#192406
Потребител#192406
Здравейте, пробвах сладкиша, вместо какао подсилих шоколадовия вкус, като сложих шоколад за глазура за разкош, всичко се изяде. Преди години съм го яла с карамел отгоре.
29.07.2017 16:39
7
Маги Стоянова
Маги Стоянова
Страхотен е,редовно го правя в къщи.
07.01.2017 00:44
5
4
Потребител#173836
Потребител#173836
Великолепен сладкиш!
14.07.2016 10:08
10
54
Дори
Дори
Любимият ми сладкиш, а и на всички вкъщи. И аз го режа преди да го залея.
28.06.2016 23:00
14
27
Tania Trifonova
Tania Trifonova
Този сладкиш е любимият ни.Аз го нарязвам още горещ ,оставям го да изтине,след това го заливам с горещия сироп.Така се напоява повече, а и парчетата са дабре оформени.
19.06.2016 08:51
11
16
Мимоза
Мимоза
Във фурната е.........чакаме резултата :)
23.03.2016 14:49
8
9
Потребител#167180
Потребител#167180
Обожавам този сладкиш!
23.03.2016 09:22
3
4
Zdravka
Zdravka
Към поливката се добавя ром - супер е !
20.02.2016 16:05
24
7
Петя
Петя
Този сладкиш го правя и го имам като "Жадната монахиня "
13.01.2016 14:29
25
2
1
Покажи всички подкоментари
Ellie
Ellie
Tozi sladkish go znam kato Nenasitnata Monahinya;

retzeptata si ya zapazih predi okolo 20 godini ot edin

vestnik y ot togava e vlyazla v kuhnyata na

semeystvoto mi za postoyanno. Tryabva da sum bila

12-13 godishna y beshe neustoimo za men da opitam

sladkish kopyto reklamira v imeto si da e neustoim.

Vednuj ostavih siropa po-dulgo na kotlona v rezultat

na koeto glazurata se karamelizira y se vtvurdi.

Vupreki tova ili imenno zaradi tazi migreshka

sladkishut beshe za poreden put opustoshen ot

semeystvoto mi za otritzatelno vreme.

Tova e y edna ot prichinite absolyutno vinagi da

nabojdam tzeliyat sladkish purvo s vilitza, a posle y

da go naryazvam predi da go zaleya; nyamam problemi s

naryazvaneto ako sum prekalila s vremoto za siropa, a

zaedno sus dopulnitelnoto nabotzkvane sladkishut

poema poveche sirop y e po-sochen.
30.09.2015 21:28
6
9
Майстора
Майстора
Аз първия път като го правих го дупчих с бормашина и монахинята стана дупчена. :-) хахахахахахаха
25.01.2014 16:00
23
7
eternity
eternity
Нямам думи какви глупости се пишат. Това не е пияната монахиня, която много от жените са прекръстили на някаква жадна и гладна калугерка е т.н. Това си е чисто и просто кокосов сладкиш.
Когато се охлади, блатът се нарязва на хапки, без да се дупчи. В сиропа(глазурата) се слага или ром, или ромова есенция. Веднага след заливането, обилно се наръсва с кокосови стърготини и се оставя да се стегне и да попие ароматите около 1 денонощие - най-добре в хладилник.
21.01.2014 19:42
13
23
3
Покажи всички подкоментари
виолета
виолета
Преди да се залее с сиропа трябва добре да се надупче с шиш.Добрее да се прибаж накрая в сиропа 2л,коняк или ром.
10.11.2013 01:26
8
2
Маги
Маги
Аз първия път го нарязах преди да залея и се получи много добре.
Втория път като го правих надупчих сладкиша с дървен шиш, залях го и като изстина, го нарязах. Също беше хубаво.
10.09.2013 12:33
11
2