Тази рецепта коментираха

Анонимен
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Правя кашкавал без маята, само с лимонтозу, и става чудесен.
Въпроса ми е, защо се добавя И мая? Другото, което е.. на самото шишенце пише, че млякото трябва да изстине до 35-38 градуса, за да се добави маята. А тук пише, че се слага във врящото мляко.. Няма ли да се деактивира така маята и всъщност кашкавала се получава само благодарение на лимонтозуто, което го пресича?
Въпросът ми е към по- вещите майстори на млечното изделие. Благодаря.
05.01.2021 15:15
10
2
Anatolia Pavlova
Anatolia Pavlova
Здравейте. Имам въпрос към Стефка. Каква мая ползвате течна или на прах? В рецепта сте написали 15 с.л мая ? Така ли е? Благодаря.
12.06.2019 16:26
3
1
Kostodinka Kostodinova
Kostodinka Kostodinova
От козе мляко дали ще стане?
31.05.2018 20:15
4
4
1
Покажи всички подкоментари
Mona Linova
Mona Linova
Много е вкусен :) Всички го харесаха
04.05.2018 11:43
6
1
майката на боби
майката на боби
много е гаден синът ми повърна
10.01.2016 19:54
22
35
хохи
хохи
гооооооо
10.01.2016 19:52
5
2
Поли
Поли
Направих от 4л мляко,625гр кашкавал. Но защо маслеността остана в суроватката- жълта и маслена, а кашкавала стана бял? Дайте съвет?
29.11.2015 18:54
58
7
Ралица
Ралица
Здравейте , да споделя и аз какво ми се получи. Първият път ми се получи перфектно ,но втория не .После на третия път бях сложила две тенджери едновременно на печката и еднато се получи отново перфектно ,но другато мляко не . И в крайна сметка разбрах че трябва много добре да ври млякото като се слага лимонтузуто ,защото ако не е така колкото и лимонтузута да сложиш не се пресича както трябва . А кашкавала иначе стана страхотен.
22.05.2015 19:02
27
6
Георги
Георги
Кашкавала стана уникален.
Евала за рецептата.
24.01.2015 11:59
13
5
1
Покажи всички подкоментари
Лиляна
Лиляна
Спазих рецептата точно и се получи прекрасен на вкус кашкавал
03.11.2014 18:38
7
3
шани
шани
нищо не става,не се пресича млякото ми с лимонената киселина,сложих този път 2 пакета и пак нищо
13.07.2014 14:54
20
3
Шани
Шани
добре на мен защо не ми се пресече с лимон тозуто?
10.07.2014 21:32
20
8
Пипилота
Пипилота
Опитах рецептата и стана истински кашкавал....и то поне 400гр,мерси!
15.12.2013 16:29
13
5
фен на кашкавала
фен на кашкавала
рецептата на Милен е точната, мая за сирене се слага в сиренето, а кашкавала само с лимонена киселина
06.10.2013 18:49
28
7
Тиана
Тиана
А дали ще стане с козе мляко?
09.07.2013 12:36
1
Покажи всички подкоментари