Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Това не е автентичната,стара,панагюрска рецепта.В оригиналната рецепта няма кисело мляко в чинията с яйцето,може да се сложи,но в друга паничка и то ОВЧЕ,сиренето не е краве а ОВЧЕ.Магданоза просто го забравете!Всичко друго е така,но лично в моето семейство слагаме пипера в маслото,но почти преди тигана да се премахне от огъня.Аз съм панагюрец и доста време се занимавах да разпитвам каква е наистина оригиналната рецепта.
18.06.2023 04:26
17
9
Анонимен
Анонимен
Това е точната рецепта за яйца по панагюрски - казвам го като родно панагюрче :)
28.03.2023 07:25
5
5
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
С една малка забележка - това не е автентичната рецепта. Тази рецепта е измислена във веригата "Балкантурист" някъде около 1950 година. Също като "Сирене по шопски", "Кюфтета по чирпански" ... Целта е придаване на колорит на името. Сега това ястие би звучало така - Пуширани яйца върху канапе от наситнено сирене и кисело мляко с дресинг от масло и червен пипер. Но иначе да - бърза, лесна и вкусна гозба.
11.12.2022 10:40
11
5
Анонимен
Анонимен
Моята баба в олиото и маслото запържваше едри трохи хляб, ставаха хрупкави и бяха чудна "текстура" както му казват сега. Хубава рецепта!
17.10.2022 22:26
8
Анонимен
Анонимен
Станаха чудесни!Благодаря!
04.05.2022 20:01
3
ЕКО Свинеферма
ЕКО Свинеферма
Дядо ми беше родом от Панагюрище, върху яйцата настъргваше кашкавал и ги заливаше с горещото масло, но това е въпрос на вкус!
Водата, след като сложите сол, оцет и заври се завихря и от ниско се пускат яйцата, даже е по-удобно с черпак да се пуснат !
29.05.2021 19:29
9
2
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
Мирелла Сомова, радвам се, че рецептата ви е допаднала и сте я приготвили вкъщи за семейството си. Снимката Ви е чудесна! :)
Разбира се, щом обичате по-мазничко, добре е да се увеличи маслото и олиото в заливката - това вече е въпрос на вкус и предпочитания. Същото се отнася и за яйцата - ние си слагаме по две на порция, но вие може да ги удвоите. Интересното при тази рецепта е най-вече техниката, а количествата на продуктите всеки може да ги напасне според вкуса си.

Поздрави :)
29.05.2019 14:39
25
4
Мирелла Сомова
Мирелла Сомова
Рецептата е много успешна - вкусно ястие, което се приготвя за минути!
Малко повече масло и олио сложих, но ще знам за следващия път
28.05.2019 22:18
19
4
Габриела
Габриела
Вчера ги сготвих и станаха много вкусни :)) Браво за рецептата!
15.05.2019 23:32
23
пенчо клисуров
пенчо клисуров
Мнооого добра рецепта. Спомних си моята баба...де да имаше сега от техните домашни яйца...
Благодаря !
08.03.2017 14:42
52
1
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Браво! Ето това е автентичната рецепта за яйца по панагюрски!!
02.03.2017 19:37
62
2
1
Покажи всички подкоментари