Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Никога не слагайте боята в тестото!Четете:-след ,като си ги слепите чааак тогава ,предварително си разстваряш 3те бои[жълта,червена и зелена]
19.12.2023 23:11
1
Потребител#215390
Потребител#215390
Обичам прасковки ще пробвам рецептата
26.09.2018 18:26
Диляна Божкова
Диляна Божкова
Лелеее, тази снимка ми върна спомените далеч в детството, баба ми ги правеше страхотни прасковки.
25.01.2017 00:06
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Това са класически сладки, които винаги навяват мили спомени. Подхождат на всичко - кафе, чай, какао и тн.
04.04.2016 21:58
1
1
Кристина
Кристина
Рецептата е страхотна. Получиха се чудесно.
26.12.2015 13:43
5
Godt
Godt
Вкусотия!!!!!!!!!!!!!
04.05.2014 23:50
1
1
Викито
Викито
Взема се изпечената курабийка и от равната страна с малко ножче се издълбава в средата, с големина и форма на костилка, като се внимава да не счупи или пробие курабийката. У нас прасковите се правят по рецептата за курабийки, която е с 3 яйца,чаша захар, чаша кисело мляко с лъжичка сода, 1/2 чаша олио, ванилия и брашно, колкото поеме. За прасковите се правят по-малки топчета от тези за курабийки и отгоре не се мажат с яйце и не се поръсват със захар. След като се издълбаят в средата, издълбаната част от тях се поставя на трохи в мармалад или конфитюр, мажат се и слепват по две. Оставят се в хладилник да се стегнат и после се оцветяват със сладкарска боя, разтворена в хладка вода в купички- жълта, червена и зелена. Взема се една праскова и част от нея се потапя в жълтата, друга част в червената и една малка част в зелената боя, а накрая се овалват в кристална захар. За декорация се бодва клонче чимшир, което имитира дръжка с листенца. Хубаво е да се направят ден-два преди даден празник, за да попие сместа, с която са залепени и станат по-сочни.
25.03.2013 17:21
15
4
Aishe
Aishe
Здравейте дами, аз имам вапрос относно издълбаването на прасковките, не разбирам как да се издълбае, може ли да ми помогнете???
25.03.2013 14:23
7
Кристина
Кристина
Сладките Праскови наистина са много успешна рецепта за празници,отнема малко повече време за направата но ефекта е поразителен!!!Искам да допълня към изпълнението че е добра да се използва всичко от издълбаното тесто може да се направи крема за слепване ,натрошава се на ситно добавя се масло,100-150 гр,прясно мляко и пудра захар като млякото е на око в зависимост колко тесто сте издълбали от изпечените половинки.
22.12.2012 20:03
9
1
Мария
Мария
За колко време ги печем?
09.12.2012 17:28
3
3
bobi
bobi
на колко градуса ?
08.12.2012 13:32
7
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
к.ч.-кафяна чаша
к.л.-кафяна лъжичка
ч.ч.-чаена чаша
ч.л.-чаена лъжичка
:)
26.11.2012 18:26
1
Божидар
Божидар
Може ли да те попитам нещо какво е това " к .ч " Благодаря ти предварително . :)
26.11.2012 18:18
mohaela
mohaela
според мен може. пекла съм доста неща така с готварска боя
19.02.2012 20:46
Lina Mari
Lina Mari
Здравей Анна
Имам еден въпрос към теб,
мога ли да да сложа боята във тестото,
да се пекат със боята??
19.02.2012 19:30