Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Всички видове капами, в които има кисело зеле, са всъщност кисело зеле с месо. Манджурляк. Киселото зеле е доминантно, като вкус и аромат, и различните видове меса и наденици напълно се обезсмислят. Да, капамата е традиционна, но за мен е дивашка манджа, и то не евтина, в нея има пилешко, свинско, телешко, суджук... Предпочитам рецепти без зелето, което уеднаквява вкуса, а в гювеча да вкараме освен месата - гъбки, морковчета, подправки, които да подчертаят различния вкус на месата.
12.12.2023 20:06
20
18
2
Покажи всички подкоментари
ВАНЯ КОКАРОВА
ВАНЯ КОКАРОВА
Май не разрешаваме да има разновидности в приготвянето на капама. В Разлог преди доста години ни нагостиха с подобна капама ,която описва авторката. В капамата имаше домашна наденица,домашна пушена сланина,домашен бански старец, сарми , пълнена кокошка.Месото беше домашно свинско и пръжки от бяла сланина. Имаше подправки и люти чушки.Капамата беше направена от най-възрастната жена баба Фиданка. Отмина времето когато ястията се правеха със строго определени неща. Нека да се правят традиционни,но да дадем път и на нови неща.
А капамата ,която се предлага е интересна и навярно вкусна.
29.11.2017 07:23
18
5