Мекичко тесто

30/01/2012
отНовак
"Лесна рецепта за универсално тесто, което за нула време да се превърне в пици или мекици "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 728
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтворете маята в малко количество топла вода и оставете настрани за 10 минути докато се образуват балончета.

След това се смесват останалите продукти и се меси тесто, което се оставя да втаса. Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто.

Оставя се да втаса поне 30 минути или повече.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Дани
Дани
20.04.2013 10:19
Средно ниво на глутен? Брашно тип 500 е с високо съдържание на глутен. Какво трябва да е брашното - тип 700, от което се прави хляб "Добруджа" и което е изключителна рядкост да се намери на дребно в търговската мрежа, брашно тип 1150 - типово, или 1350? Какво точно?
1
0
милена
милена
20.04.2013 00:48
Ако жълтъкът е 13грама, няма ли да стане тесто?
2
0
кремена
кремена
07.04.2012 19:30
идеята му е да е универсално тесто - ако искаш го пържи, ако искаш го изпечи на питки...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв