Салата от розови домати и нахут

29/06/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719041
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • розови домати - 1 - 2 бр.
  • червена капия - 1 - 2 бр.
  • нахут - 100 г от консерва
  • червен лук - няколко шайби салатен
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
  • зехтин - на вкус
  • балсамов оцет - на вкус, бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

У нас в България нахутът е известен още като леблебия и сланутък (разядка, подобна на хумус). Служи за направа на напитката леблебия. В последните години придоби популярност в състава на много рецепти за така нареченото здравословно хранене. В тази връзка предлагам много бърза, лесна за направа, хранителна и вкусна рецепта за салата.

Изпечете червените чушки и ги обелете.

Розовите домати се измиват и се нарязват на кубчета.

В салатна чиния слагаме доматените кубчета и накъсаните червени чушки. Прибавяме отцедения нахут и шайби червен лук.

В малка чашка смесваме зехтина, солта, балсамовия оцет, разбъркваме и поливаме салатата.

Завършваме с маслините и накълцания магданоз.

Поднесете салатата непосредствено след приготвянето ѝ.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар