Разядка от смлени люти чушлета в буркан

30/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф58175020043
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • люти чушлета - 1 кг и 500 г
  • чушки - 500 г
  • чесън - 1 пълна кофичка от кисело мляко, обелен
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 700 мл
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушлета и чушките се изпичат леко или по-скоро опукват.

Чушките са като допълнение, ако чушлетата са прекалено люти. Могат да се използват и два килограма само люти.

След това се изчистват по възможност от семките, но не се белят. Смилат се заедно със чесъна.

След това към тях се прибавят солта, захарта, оцета и олиото.

Всичко се разбърква добре и се насипва в бурканчета. Не е нужно да се стерилизират.

Разядката може успешно да се използва за овкусяване на чорби, боб и др.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар