Разядка от смлени люти чушлета в буркан

30/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60675620684
"Любимата разядка на малките дракончета и всички онези, които не се страхуват да придадат на храната си по-пикантен вкус "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 104
  • Преглеждания за месеца1210
  • Преглеждания за седмицата218
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • люти чушлета - 1 кг и 500 г
  • чушки - 500 г
  • чесън - 1 пълна кофичка от кисело мляко, обелен
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 700 мл
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушлета и чушките се изпичат леко или по-скоро опукват.

Чушките са като допълнение, ако чушлетата са прекалено люти. Могат да се използват и два килограма само люти.

След това се изчистват по възможност от семките, но не се белят. Смилат се заедно със чесъна.

След това към тях се прибавят солта, захарта, оцета и олиото.

Всичко се разбърква добре и се насипва в бурканчета. Не е нужно да се стерилизират.

Разядката може успешно да се използва за овкусяване на чорби, боб и др.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!