Морски Дарове с Масло на Тиган

01/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6684682869
"Това плато от морски дарове заслужава да бъде в центъра на трапезата "
Приготвяне13 мин.
Готвене13 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете маслото със 2 лъжички от зехтина на тих до умерен огън. Щом се разтопи, сложете розмарина и портокаловите кори и пържете, докато леко започне да покафенява.

2. Сложете мидите, захлупете с капак и изчакайте да се отворят всички за около 2 минути. Щом това се случи веднага, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.

3. Масленото сосче изсипете в купичка и почистете тигана. Сложете го отново на огъня (умерен до силен) и сипете останалия зехтин с една-две лъжици от маслото от купичката. Запечете скаридите от двете страни, докато от сивкави станат оранжеви или бели (в зависимост от вида, който използвате) Извадете и тях.

4. Следва да запечете и норвежките омари за около 2-3 минути, зависи от големината.

Накрая завършете с калмарите, като почистите отново тигана и го нагорещите на силен огън със още малко зехтин и масло. Калмарите може да нарежете на пръстени или да оставите цели. Запечатайте ги до хубав загар и подредете тях и всички останали морски дарове в плато за сервиране.

5. Извадете портокаловите кори от маслото, все още топло и към него сложете накълцания магданоз.

Залейте платото с морски дарове с тази маслена смес и посолете леко.

Поднесете с хубаво бяло вино.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар