Варено Печени Гевреци

30/06/2018
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047177
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • мая за хляб - 20 г /половин кубче/
  • вода - 300 мл /топла/
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • допълнително
  • сол - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете като кладенче. В него сипете солта, захарта и маята разтворена в топлата вода. Замесете от продуктите тесто и го оставете да втаса за 30-40 минути.

Поръсете върху плота брашно и разточете тестото на кора, дебела 1 см.

Изрежете кръгове с голяма чаша, ринг или подходяща купичка с диаметър около 10 см. Оформете геврек, като за целта, по средата на всеки кръг, поставете чаша с по-малък размер и срежете вътрешен кръг с по-малка окръжност.

Сложете на огъня тенджера с два литра вода. Щом загрее, добавете 1 с.л. сол и 1 с.л. мед.

Когато водата заври, пускайте в нея по две-три гевречета наведнъж. Щом изплуват на повърхността, изчакайте ги 1 минута и ги обърнете и от другата страна.

След още една минута ги извадете с решетъчна лъжица и ги подредете в широка тава върху хартия за печене, намазана с четка с една лъжица олио.

Сложете гевреците да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Печете ги 15-на минути или до приятно зачервяване.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар