Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Варено Печени Гевреци

Варено Печени Гевреци

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Варено Печени Гевреци
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Гевреци, вкусни варено печени гевреци, насам народе, опитайте гевреците"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая за хляб - 20 г /половин кубче/
  • вода - 300 мл /топла/
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • допълнително
  • сол - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете като кладенче. В него сипете солта, захарта и маята разтворена в топлата вода. Замесете от продуктите тесто и го оставете да втаса за 30-40 минути.

Поръсете върху плота брашно и разточете тестото на кора, дебела 1 см.

Изрежете кръгове с голяма чаша, ринг или подходяща купичка с диаметър около 10 см. Оформете геврек, като за целта, по средата на всеки кръг, поставете чаша с по-малък размер и срежете вътрешен кръг с по-малка окръжност.

Сложете на огъня тенджера с два литра вода. Щом загрее, добавете 1 с.л. сол и 1 с.л. мед.

Когато водата заври, пускайте в нея по две-три гевречета наведнъж. Щом изплуват на повърхността, изчакайте ги 1 минута и ги обърнете и от другата страна.

След още една минута ги извадете с решетъчна лъжица и ги подредете в широка тава върху хартия за печене, намазана с четка с една лъжица олио.

Сложете гевреците да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Печете ги 15-на минути или до приятно зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Дебелина 1 см. е много малко. Трябва поне 3-4 см.
01.11.2022 09:25
1