Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Големи банички Златната царица

Големи банички Златната царица

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Големи банички Златната царица
Снимка: Марияна
1 / 5
01/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 кори домашни дебели Златната царица
  • олио - за намазване на тавата
  • олио - 4 с.л. за сместа
  • олио - за поръсване отгоре
  • яйца - 2 бр.домашни
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сирене - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разгъваме си 4 бр. кори Златната царица. Корите са провоъгълни, доста дебели. Разрязваме ги през средата, така че да се получат 8 броя.

В купичка слагаме двете яйца и ги разбиваме с вилица много добре. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата. След това слагаме и олиото.

В киселото мляко прибавяме содата за хляб и разбъркваме с лъжичка. След като шупне содата, слагаме млякото в купичката. Объркваме добре кашата.

Всяка от осемте части, които нарязахме, мажем с кашата обилно по цялата повърхност. Подвиваме двата края навътре, за да не разтече кашата, и нагъваме няколко пъти внимателно. Трябва да се получат дълги банички.

Подреждаме ги в тава. Предварително тавата сме покрили с хартия за печене. Отгоре напръскваме с олио. Печем на 200°C до готовност.

Да ви е сладко!

Хапваме с мляко или компот. Стават 8 много вкусни дълги банички - меки и бухнали и с леко хрупкави краища, и жълти вътре заради домашните яйца.

Изпичат се бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: