Медено руло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Медено руло1 / 2
08/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10
"Не посягайте към готовите рула в магазина, ето - ще ви покажем как да приготвите страхотно медено руло сами и ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • мед - 150 г .
  • шоколад - 100 г настърган
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - 100 гр.
  • бакпулвер - 1 брой
  • за пълнежа
  • сладко - от шипки или друго тъмно
  • мед - 1 - 2 с.л. течен
  • масло - 1 с.л.
  • шоколад - 100 г млечен, за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с меда и добавете шоколада и ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към жътлъците. Отделно разбийте белтъците на сняг с малко захар. Внимателно и постепенно добавете към жълтъците и смесете.

Разпределете сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия запечене и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

За пълнежа разбийте мекото масло със сладко и меда. Изпечения блат поставете върху върху влажна кърпа и завийте на руло. Оставете така, докато се охлади леко.

Развийте, намажете с пълнежа и завийте, като отлепяте хартията внимателно. Пристегнете отново с кърпата за 20 минути.

След това сложете рулото в подходящ поднос. Намажете го с помощта на четка с малко леко загрят течен мед и поръсете с настърган млечен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тони
Тони
ВЕДНЪЖ ДА ПОПАДНА НА РЕЦЕПТА, КОЯТО НЯМА НУЖДА ОТ ПОПРАВЯНЕ И ДА СТАНЕ НАИСТИНА ПЕРФЕКТНО.БЛАГОДАРЯ ТИ
САНЯ!
09.08.2013 15:42
1