Сладкиш с Бишкоти и Прясно Мляко

01/07/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач227653621
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола загрявате около 800 мл от прясното мляко.

В останалото мляко разбивате, яйцата, захарта, ванилената захар
и брашното до еднородност.

Когато млякото е загрято, постепенно изсипвате сместа за крема, като бъркате непрекъснато - най добре е с тел. Щом кипне крема, варите го 1-2 минути.

Махате го от котлона и добавяте маслото, нарязано на кубчета. Оставяте крема да изстине за малко и започвате да редите сладкиша.

В тава 20/20 см изсипвате черпак от крема и редите бишкотите, напоени за миг в хладното прясно мляко.

Отгоре изсипвате половината от останалия крем, пак редите ред бишкоти и изсипвате останалият крем.

Поставяте тавата в хладилника и след като изстине, го поръсвате с настърган шоколад и посипвате от декорацията.

Шоколадът настържете най лесно с белачка за картофи.

Сладкиша поднасяте след няколко часа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар