Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Сладкиш с Бишкоти и Прясно Мляко

Сладкиш с Бишкоти и Прясно Мляко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Сладкиш с Бишкоти и Прясно Мляко
Снимка: Таня Левенова
2 / 4
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нещо сладко за душата, готово за нула време"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 21 бр. Савоярди
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • захар - 9 с.л.
  • ванилена захар - 20 г
  • масло - 125 г
  • за потапяне на бишкотите
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 2 с.л.
  • За украса
  • шоколад - 70 г натурален
  • захарни декорации
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола загрявате около 800 мл от прясното мляко.

В останалото мляко разбивате, яйцата, захарта, ванилената захар и брашното до еднородност.

Когато млякото е загрято, постепенно изсипвате сместа за крема за тортата, като бъркате непрекъснато - най-добре е с тел. Щом кипне крема, варите го 1-2 минути.

Махате го от котлона и добавяте маслото, нарязано на кубчета. Оставяте крема да изстине за малко и започвате да редите сладкиша.

В тава 20х20 см изсипвате черпак от крема и редите бишкотите, напоени за миг в хладното прясно мляко.

Отгоре изсипвате половината от останалия крем, пак редите ред бишкоти и изсипвате останалия крем.

Поставяте тавата в хладилника и след като изстине, го поръсвате с настърган шоколад и посипвате от декорацията.

Шоколадът настържете най-лесно с белачка за картофи.

Бишкотената торта поднасяте след няколко часа.

Сладкишът с Бишкоти и Прясно Мляко е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: