Вкусен желиран десерт с праскови

01/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф814467947
"Обещаваме награда на онзи, който открие как да изядем целия желиран десерт от праскови без да напълнеем "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна с 3 с.л. от захарта.

Разбийте жълтиците, добавете 100 мл от студеното прясното мляко и разбъркайте, прибавете брашното и разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко налейте в метален съд, прибавете останалата захар и ванилиите, поставете на слаб огън да заври.

След като заври, добавете жълтъчната смес и бъркайте до сгъстяване на крема. Прибавете маслото и завийте крема със стреч фолио, за да се охлади и да не хване коричка.

След като кремът се охлади, добавяйте към разбитите белтъци на части заедно със заквасената сметана, разбъркайте до еднородна смес. Към готовия крем добавете предварително нарязаните на кубчета праскови и разтворените желатини на водна баня, разбъркайте добре, оставете за няколко минути така да се посгъсти.

В тавичка наредете един ред бисквити и изсипете крема, поставете я в хладилник, за да стегне.

Разбийте течната сметана и разпределете равномерно върху желирания крем, гарнирайте с резени праскови (по желание).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар