Пъстърва с моркови и чесън на фурна

02/07/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф66420722521
"Вкусно и здравословно, а и много лесно за приготвяне рибно ястие - да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 598
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се почистват от хрилете и вътрешностите. С помощта на белачка за зеленчуци се отстраняват люспите, като за целта плъзгате белачката в посока от опашката към главата. Почистените и измити пъстърви се посоляват със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Морковите се обелват и настъргват на ренде.

Копърът се нарязва на ситно.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Лимоните се нарязват на полумесеци.

По тялото на пъстървите се правят няколко разреза и във всеки от тях се слага резен лимон и филийка чесън.

Морковите, копърът, останалият чесън се поръсват с малко зехтин, сол и черен пипер и сместа се разбърква. С нея се пълнят коремчетата на пъстървите, отгоре върху сместа се слагат останалите резени лимон.

Пъстървите се прехвърлят в намаслена тавичка и се поливат с тънка струйка зехтин. Покрива се тавичката с алуминиево фолио.

Тавичката се пъха в загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка за около 20 минути. След това фолиото се отстранява и рибата се връща за кратко във фурната до получаването на апетитен загар.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар