Сладкиш с череши и мак

01/07/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф58475020053
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се оставя на стайна температура да се отпусне, след което се разбива на пухкав крем със захарта. При непрекъснато бъркане едно по едно се прибавят яйцата. След тях се налива прясното мляко.

Брашното се пресява и също се прибавя на порции заедно с бакпулвера и ванилията. Разбърква се до хубава, пухкава, гладка консистенция. От получената смес се отделя около една чаена чаша, към която се прибавя маковото семе.

В намазнена и набрашнена тавичка или формичка се разпределя от бялата смес, а отгоре хаотично се изсипва сместа с маковото семе.

Черешите, на които предварително сме махнали костилките, се овалват в брашно и се нареждат отгоре върху тестото. Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна.

Готовността му се проверява с клечка за зъби или дървен шиш. Като се забодат в тестото, те трябва да останат сухи.

Готовият десерт се поръсва с пудра захар. Черешовият десерт е едновкусно и леко допълнение към следобедното кафе.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар