Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб по Драгановски

Боб по Драгановски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Боб по Драгановски1 / 2
03/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шарен боб - 500 г
  • ракия - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта. Водата се сменя и след като заври и поври малко бобът отново се сменя, като се прехвърля в тенджера под налягане.

В нея се прибавят още чесънът, лукът, морковът, нарязани на ситно, две лъжици олио и ракията.

Тенджерата се затваря добре и бобът се вари до готовност. Свареният боб се посолява и овкусява със сух джоджен и чубрица.

В подходящ съд се загряват две супени лъжици олио и в него се запържва червеният пипер. Прибавят се смлените домати, запържват се и след минута-два се наливат около два пълни черпака от сварения боб.

Разбърква се и цялата запръжка се изсипва в тенджерата с боба. Ястието се вари още десет минути и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: