Универсален домашен жълт крем за торти, понички и еклери

03/07/2018
Chokolate heart
отChokolate heartНовак241714
"За майстори, за начинаещи сладкари и за обикновените лакомници - изпитана рецепта за жълт крем за торти, понички и еклери "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 486
  • Преглеждания за месеца790
  • Преглеждания за седмицата658
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да се свари.

След като се свари отделете 200 мл. от него и го оставете да изстине.

Ако нямате ванилия на ампула може да използвате 2 ванилии на прах.

Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях изстиналото отделено мляко.

След това добавете и брашното и бъркайте докато се получи гладка смес, не трябва да остават буци брашно.

Сипете захарта в млякото, добавете и ванилията. Включете котлона и сложете млякото отново.

Като започне да бълбука млякото сипете яйчено-брашнената смес при непрекъснато бъркане.

Бъркайте докато се сгъсти крема и след това свалете от котлона.

Добавете кравето масло към крема и бъркайте докато се разтопи.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!