Шиш Кебап с Кайма

04/07/2018
Chokolate heart
отChokolate heartНовак261916
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 700 г
  • агнешка кайма - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чили - 1 с.л. смляно
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно и ги сложете в дълбока купа. Смесете двата вида кайма и я добавете в купата.

Добавете черния и червения пипер, чилито и ситно нарязания магданоз.

След като омесите хубаво каймата с подправките я оставете да престои 2-3 часа в хладилника.

Най-добре е да се наниже каймата на метални шишове, тъй като при печене металният шиш се загрява и изпича кебапа и отвътре. Но не се притеснявайте, ако нямате, може да използвате и дървени.

От каймата направете топчици с приблизителна големина 3-4 см. и ги нанижете на шишчетата.

Притискайте с дланта си топчетата и ги разнесете равномерно по целия шиш. Ако искате може да ги сложите отново за 30-40 минути в хладилника да се стегнат отново.

Не правете дебели шишчета, защото ще паднат при печенето от тях и по-трудно ще се опекат.

Изпечете вече готовите шишчета на скара или на фурна загрята на 200 градуса за 25 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!