Мляко с ориз с черешова заливка

02/07/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф67369343931
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • ориз арборио - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол - щ.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. , кристал
  • ванилия - 1 пълна ч.л. екстракт
  • канела - щипка
  • лимонови кори - няколко на брой от БИО лимони /цели/
  • ЧЕРЕШОВ СОС
  • череши - около 25 бр. хубави здрави тъмни
  • захар - 1/2 с.л. (или на вкус)
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се поставя в тенджера с щипката сол и водата. Оставя се на умерен котлон да къкри за около 15 мин или докато е почти готов.

Прибавя се захарта, прясното мляко и парчетата лимонови кори. Оставя се на силно умерен котлон да къкри, докато поеме течността или за около 15-20 мин. Периодично се разбърква.

Сваля се от котлона и се прибавя ванилията, а лимоновите кори се отстраняват.

Разсипва се в чашки, които предварително са намаслени с масло. Това ще спомогне за лесното изваждате на оризовия крем при сервиране.

Черешите внимателно се почистват от костилките, за да не се разкъсат много.
Поставят се в касерола, добавя се захарта и лим. сок. Оставят се на умерена температура да къкрят.

След като са пуснали соковете си, самите плодове се изваждат в купа, за да не се преготвят, трябва да са цели, а сиропът се оставя на умерен котлон да се сгъсти. Сваля се от котлона и се връщат обратно черешите. Разбърква се внимателно.

При сервиране млякото с ориз се обръща от купичките в сервизна чиния и се залива с черешов сок и плодове.

Източник: So Deliciousподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар