Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Евтин какаов сладкиш

Евтин какаов сладкиш

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283071k
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Бюджетен какаов сладкиш, който ще ви докаже, че най-хубавите неща не се купуват с пари"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • какао - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 голяма с.л. меко
  • За глазурата
  • пудра захар - 4 с.л. равни
  • какао - 2 с.л.
  • вода - малко топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, захарта, содата и какаото в купа. Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото и маслото. Добавете течните съставки към сухите, като разбъркате до еднородна смес.

По желание добавете към кексовата смес малко натрошени орехи или друг вид ядки, които ви се намират.

Прехвърлете сместа в подмазнена и набрашнена тава и го изпечете в предварително загряна на 200 градуса фурна.

За глазурата разбъркайте какаото и пудрата захар с водичка, колкото да се получи редичка каша.

Готовия какаов сладкиш нарежете на парчета и го полейте с глазурата.

Евтиният какаов сладкиш е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
522
44
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина
Кристина
Страхотен сладкиш, много ни хареса! :)
05.02.2016 12:17
Йов
Йов
Страхотен и бърз, и вкусен. Откакто го знам не правя друг. Имам и въпрос, ако заменя 1та чаша брашно с ядки и галета, дали ще стане пак пухкав?
25.01.2016 16:43
3
Савина
Савина
И колко време се пече?
15.08.2014 18:05
14
lusi
lusi
страхотен е!лесен и мнооого вкусен :)
09.12.2013 20:11
5
1
kokito
kokito
Кога трябва да сложа глазурата
14.05.2013 17:04
Соня
Соня
Този десерт се казва "Негърче" и е наистина страхотен и се приготвя много бързо. Аз лично глазурата я приготвям като разтопя 2-3 млечни шоколада с около 100г масло, заливам го след като е изстинал с топлата заливка и става превъзходно.
07.04.2013 15:12
1
Венета
Венета
Рецептата ми харесва, мисля да пробвам да направя сладкиша, но аз бих препоръчала да се сложи и малко масло в глазурата, за да може да се стегне. Поне така го правеше леля ми и ставаше чудесно и много вкусно! :-)Отгоре поръсваше смлени орехи.
30.03.2013 21:31
1
1
Покажи всички подкоментари
Деси
Деси
Стана перфектно,благодаря за рецептата.
30.03.2013 19:11
ВАНЯ
ВАНЯ
За да стане толкова тъмен трябват най-малко 6 с.л. какао!
23.03.2013 13:40
Мария
Мария
Стана много вкусен! Благодаря за рецептата! :)
23.03.2013 11:55