Булгурена Каша за Здраве

03/07/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6512012210
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • булгур - 1 ч. ч.
  • вода - 2 ч. ч.
  • масло - 1 бучка
  • сол - щипка
  • по желание
  • сирене - 50 гр или малко пчелен мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитият булгур се залива със студена вода и с щипка сол и се слага да се вари на силен котлон.

След като водата заври котлонът се намалява и кашата се вари още 15 - 20 минути, като от време на време се разбърква с лъжица.

Ако водата изври, а булгурът все още не е омекнал, може да се добави допълнително вряла вода.

Накрая се прибавя краве масло и сиренето.

Ако предпочитате кашата сладка, след като се охлади може да добавите пчелен мед на вкус.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар