Солена баница с месо и картофки

22/01/2010
Гина
отГинаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 163
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - плешката 1 кг.
  • кори - 1 пакет
  • риган - 1 ч. л.
  • масло - 6 с. л.
  • лук - 5 глави
  • картофи - 5 бр
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно или се мели на кайма.

В 2 с. л. масло се запържва лукът нарязан на полумесец, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, предварително сварени, нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, черен пипер и риган.

Корите се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три. Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180 градуса, докато почервенеят.


Баницата се сервира гореща с изцедено кисело мляко.
подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!