Пикантни пържоли в листа кисело зеле

09/02/2013
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак44197
"Юношки пържоли, които ще накарат дори заклет ерген да захвърли задръжките и да започне за ви ухажва "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 662
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - цели листа според бройката на пържолите
  • пържоли - 1 и 1/2 кг мариновани
  • сланина - 7 - 8 парчета тънко нарязани парчета /пушен бекон, пушени гърди/
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • за Марината
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л. Дижонска
  • лимонов сок - 1/2 к.ч.
  • соев сос - 1 к.ч. Класик
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - пасирани скилидки на вкус
  • черен пипер - смлян на вкус
  • бяло вино - 1 к.ч. сухо
  • червен пипер - сладък
  • тарос - 1 ч.л. /естрагон/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се маринова 1-2 дена в посочената марината. На дъното на кален гювеч редим тънко нарязаните парчета сланина. Върху тях слагаме парчета зелеви листа, в които сме увили маринованите пържоли, които преди това за кратко обръщаме в мазнина - просто колкото да се запечатат и да си пуснат цвят.

Парчетата редим плътно едно до друго. Сипваме зелев сок. По желание можем да добавим и препечени на котлона сухи люти чушленца. Капака на гювеча замазваме с тесто от вода и брашно. Поставяме във фурната и включваме на 250 градуса. Щом температурата достигне до 250, намаляваме фурната на 175-180 градуса и печем за за 2 часа.

Сервираме с мек хляб и каничка червено вино Мерло Старосел или Каберне Совиньон, Мерло-Телиш.

Така приготвеното ястие се консумира бавно и с много апетит, но към него трябва да подходим с необходимото внимание, защото се преяжда, а и поема доста количество червено вино

Наздраве и добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Тодор
Тодор
12.11.2013 17:42
Може ли с ивайловградско мерло ?
1
0
дияна
дияна
23.02.2013 14:25
правияго в момента
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв