Щука по френски

02/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
"Много лесно, много вкусно и бързо за приготвяне предложение за здравословно ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо393
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете щуката.

Направете марината от водата, оцет и подправките - скилидките чесън, магданоза, дафиновите листа и зърна черен пипер.

Накиснете рибата за 4-5 часа в нея, след което я отцедете и я прехвърлете в намаслена тава. Овкусете я със сол, черен пипер и индийско орехче.

Залейте я с малко от саламурата, прибавете няколко кръгчета лимон, поръсете струя зехтин и поръсете с галета.

Изпечете в умерена фурна до готовност.

Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Veli
Veli
03.07.2018 16:15
Източникът много ми хареса - сигурно е пълен със съкровища! Жалко, че не преиздават старите кулинарни издания!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!