Бананов кекс в хлебопекарна (без бяло брашно и захар)

03/07/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719041
Приготвяне10 мин.
Готвене100 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на блендер поставяме:

- начупените обелени банани на парченца;
- фурмите, на които предварително сме отстранили костилките;
- нарязаната на парчета моцарела;
- кашкавалената извара;
- яйцата

Блендираме докато се получи кашава смес. Добавяме кокосовите стърготини, брашното от кайсиеви ядки, тиквеното и конопено семе. Отново блендираме за кратко.

Прибавяме около 100 мл вода, мляното ленено семе, ванилията, какаото, овесените трици, бакпулвера.

Блендираме отново, колкото да се хомогенизира сместта.

Количеството на водата, което съм посочила е приблизително, защото от значение е какви по размер и твърдост банани ще използвате.

Ако е нужно добавете още вода, за да ви се получи гъстичка кексова смес.

Намажете бъркалките на хлебопекарната добре с кокосово масло и което остане го сложете на дъното във ваничката на машината. Изсипете кексовата смес и настройте от менюто на програма за КЕКС.

По желание след звуковия сигнал поръсете с маково семе.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар