Карамелен кекс със сметана и прясно мляко

03/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф811467927
"Съчетайте двата си най-любими вкуса - на карамел и ванилия, в едно и ще получите разкошен кекс за душата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За карамелената смес карамелизирайте половината захар с малко вода до получаването на златист цвят. Добавете половината сметана и бъркайте докато карамелът се разтвори.

След като се охлади, добавете 2 яйца и разбъркайте, прибавете половината брашно предварително смесено с ½ пакетче бакпулвер, отново разбъркайте.

За ваниловата смес разбийте другите две яйца със захарта и ванилията, добавете другите половини - сметана и смесените брашно и бакпулвер.

В кексова форма, постлана с хартия за печене, се излива първо ваниловата смес, а после карамелената с вилица направете въртеливи движения в една посока, за да се нашари кексът.

Поставете тавата в студена фурна и включете на долен реотан, след като кексът бухне се включва и горният, печете до готовност. Изстиналият кекс се залива с глазурата.

За глазурата карамелизирайте захарта с малко вода, прибавете прясното мляко, в което сте разтворили предварително брашното, бъркате докато заври.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!