Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически Ньоки Карбонара

Класически Ньоки Карбонара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Класически Ньоки Карбонара
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
04/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ньоки - 500 г
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бекон - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ньоките се пускат в подсолена вода. Щом изплуват на повърхността. В тиган се загрява кравето масло и олиото. Чесънът се нарязва на дребно и се запържва. След него се слага нарязаният на кубчета бекон.

През това време се разбиват яйцата с предварително настъргания пармезан и прясното мляко.

Сварените ньоки се отцеждат от водата и слагат в тигана при бекона. Разбъркват се и след минута-две при непрекъснато бъркане се изсипва яйчната смес.

Тиганът се дръпва от котлона, бърка се още малко до сгъстяване на соса и накрая ньоките се поръсват със смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: