Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Картофена баница

Картофена баница

катеринкакатеринка
Новак
31964
Картофена баница1 / 2
11/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Има баници и баници, а тази картофена баница е от онези, които ще помните доживот"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч. + още малко за разточването
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • картофи - 0.5 кг (може и по - малко)
  • сол
  • босилек
  • праз - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се брашното, водата, олиото. Оставя се малко да почине, през това време се белят картофите и се на режат на шайби, нарязва се и празът.

Тестото се разточва, да стане тънко, но не прекалено. Взимате тава слагате малко олио, слагате първия слой от тестото след това слагате нарязаните картофите, праз, босилек и малко сол на вкус. Така правите докато ви свърши всичко.

Картофената баница се пече за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нешева
Нешева
Моята баба я правеше страхотна! При евреите се казва "чукур". Картофите се слагат винаги сварени и намачкани с вилица.
10.08.2013 08:59
1
мхм
мхм
Аз също не разбрах редуват ли се кори с пълнежа, или не? И картофите наистина май трябва да се сварят предварително, ако не искаме неприятна изненада. В крайна сметка тази рецепта е такава, че оставя възможност за голям процент импровизация :)
11.02.2013 17:44
диана
диана
тия картофи, сварени ли са или сурови защото за 30,40 мин.суров картоф в тая баница май ще хрупа.
11.02.2013 16:03
Иринка банчева
Иринка банчева
То, хубаво ...ама не разбрах колко листа тесто се слага .Само 1бр.ли?

11.02.2013 15:24