Кантучини с ликьор

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Кантучини с ликьор
Снимка: marcheva14
6 / 8
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Любимите ни кантучини с ликьор, от които колкото и да направим, все не стигат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 400 г
  • бадеми - 200 г цели необелени
  • бакпулвер - 2 равни ч.л.
  • захар - 150 г бяла кристална
  • сол - щипка
  • ванилия
  • амарето - 2 чаени лъжички или друг подобен ликьор (тъй като аз нямах амарето, добавих сицилиански ликьор пистачио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта докато побелеят. Добавяме към тази смес ликьора. Пресяваме брашното с бакпулвера и една щипка сол.

Прибавяме го към яйчената смес и разбъркваме добре. Накрая добавяме бадемите и разбъркваме докато се смесят с тестото.

Застиламе правоъгълна тава с кухненска хартия и разделяме сместа на две. Оформяме с ръце от полученото лепкаво тесто два фитила.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем за около 30 минути. След като малко поизстинат, но не напълно, нарязваме фитилите на еднакви филийки.

За целта ни трябва наистина остър нож. Връщаме кантучините във фурната за около 10 минути или докато леко покафенеят. Консумираме след като изстинат напълно.

Кантучините са двойно печени твърди, но много вкусни италиански бисквити. Според италианците тези сухарчета се консумират с десертно вино.

Традиционно се приготвят за Коледа, но проверено - може да се хапват по всяко време.

Тези бисквитки освен че са много вкусни, са също така и доста трайни, което ги прави много подходящи за дълъг път или пикник.

Кантучините с ликьор са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Изпробвах вариант в който вместо 3 яйца да използваме две и добавяме 40 гр масло и една суп. лъжица мед.Също се получава много вкусно!
09.07.2018 11:50
marcheva14
marcheva14
Анелия, здравей!
Разрешавам си да кача още една снимка към тези прекрасни кантучини, много ги харесвам и често ги правя, независимо дали са с бадеми, сухи плодове или с шоколад.
Благодаря! Поздрав!
04.07.2018 22:31
1
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Вкусни хрупкавелки!
03.07.2018 15:11