Разкошен кейк с ароматни подправки

03/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6684682869
Приготвяне12 мин.
Готвене43 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца601
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В купа пресейте двата вида брашно. Смесете ги с бакпулвера, солта и подправките.

2. Разбийте сметаната на пухкаво кремче, като за перфектни резултати тя трябва да е студена, току що извадена от хладилника.

3. Поставете яйцата със захарта и разбийте на водна баня и при слаба температура докато захарта се разтопи. Яйцата трябва да придобият температура 37 градуса, не повече, затова ако разполагате с кухненско термометърче си я измерете и контролирайте. Този процес трае 4 минутки.

4. Премахнете яйцата от водната баня и доразбийте за още 3 минути на висока скорост, като постепенно вкарвате на части сухите съставки (по желание пресявайки втори път).

5. Накрая добавете разбитата сметана и разбъркайте с шпатула до хомогенност.

6. Сипете сместта в намаслена и набрашнена форма за кекс (обем 1.5 л.) и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-43 минути или до суха клечка.

6. Готовият пухкав и ароматен кейк оставете във формата за 10 минути, след това извадете внимателно и доохладете върху решетка и преди поднасяне поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар